Spor
Vi er sååååå klar Je-ma spot´s Coco Chanel og Chippen !!
Så skal der lægges spor.


Sokrates på Vildtsporprøve i Sverige

Vildtspor i Sverige
Jeg har været jæger i mange år og har gået meget på jagt med mine Spaniels, men har aldrig beskæftiget mig med spor. Så det var en hel ny verden der åbnede sig for mig, efter at have været på kursus hos Anne Egede i efteråret 2011 og igen i foråret 2012. Der fik jeg ”blod på tanden” for at komme i gang med at træne spor med mine Fox Sokrates (Je-Ma Spot’s Chanel Allure Blanche) og senere med ungtæven Serena (Je-Ma Spot’s Black Queen of Pluto)
Jeg har trænet en del i løbet af vinteren og foråret. Og under sommeren har jeg kørt flittigt til Næstved for at træne sammen med min bardomsveninde Diggi, som har gravhunde. Hendes mand har en skov til rådighed og der måtte vi lægge spor. Ellers har træningen ellers været på marker og enge på Falster.
Midt i august skulle min veninde og jeg et smut til Göteborg for at aflevere en Labrador. Og vi blev enige om at tage med hunde og prøve at stille dem på en vildtsporprøve, når vi nu alligevel var afsted.
Efter at have læst regler i gennem blev det til at kun Sokrates kunne komme med, da de skulle være 9 mdr ofr at stille og Serena manglede 1 mdr. så måtte pænt blive hjemme.
Jeg tog af sted fra Falster kl 03 en tirsdag morgen og rundt Næsted for at hente Diggi og hendes hunde. Vi var i Göteborg kl 9 og aflevere Labradoren. Derefter skulle vi mødte kl 12 med spordommeren midt i Halland. Vi var begge meget nervøse, da ingen af os havde gået sporprøve tidligere (men begge drevne på mark og apporteringsprøver). Og bedre blev det da ikke, da vi opdagede at vi skulle have an dommer aspirant med på prøven, uha - det plejer at været hårdere bedømmelse, når der er aspiranter på. Det var ikke godt for vore stakkels nerver.
Vel ude i skoven fik vi ikke lang tid til at få ro på nerverne, de vi skulle igang med det samme. Jeg skulle starte med min Sokrates som 2 hund, og midt skoven fik jeg anvist sporstart, så var det bare at lade Sokrates få lov til at bestemme, jeg fulgte bare efter ham i linen. Bag mig gik dommer og dommeraspiranten og de snakkede i et væk, (tak Diggi, for at vi har snakket, mens vi har trænet spor, ellers havde hundene måske reageret på den snak). Jeg havde god tid til at betragte min hund og var slet ikke i tvivl om, at han helt klart havde et spor, som var værd at følge.
På et tidspunkt stoppede begge dommere op og stod stille, men Sokrates sporede fast videre. Jeg valgte, at han fik lov at bestemme, og gik med ham, snart vinklede han tydeligt af og da gik dommerne med igen. De ”gad” bare ikke gå med ud i den vinkel, når vi skulle tilbage igen. Hele sporet var i skoven, og det var lagt over stier og veje, langs et udtørret vandløb, og rundt nogle træstammer. Igennem krat og kvas, i et kuperet terræn, og når man kommer fra det flade Falster, som jeg gør, så synes man at det var bakker, selvom de nok har været noget små i andres øjne.
Jeg var meget overrasket, da Sokrates markerede at sporet var slut og han stolt tog løbet i munden, jeg havde ingen idé om at de 600 meter allerede var slut. Men hvor bliver man bare stolt, når dommeren stryger hatten og siger ”Grattis” !!! Der kan man knibe en enkel tåre. 12 min havde vi brugt på sporet, og man har 30 min til rådighed.
Dommeren gav os en meget grundig forklaring på de ting han havde observeret undervejs på sporet. Specielt var ham meget imponeret over at Sokrates havde flot markeret løbende vildt, stoppet op midt på sporet og fulgt det i luftfærd og syn i ca. 10 – 15 sek. for derefter at tage sporet op og forsætte på sporet uden problemer. Nogle god Fif til den videre træning, fik vi begge to med os på vejen. Så vi var rustet til at gå i gang med at træne videre.
Behøver jeg at fortælle at turen hjem fra Halland, var MEGET kortere end turen derop. Vi havde to hunde med os hjem, som havde bestået deres Vildtspor og begge er klar til at træne videre. Og vi havde fået en masse ny viden samt mod på at tage af sted igen. Og afsted - det tager vi allerede sidst i september, så er ungtæven er fyldt 9 mdr og klar til sin vildtsporsprøve. Der er gemt et par feriedage, så veninden og jeg kan tage af sted og samtidig have et par dage hvor vi holder ferie.
Vel hjemme på Falster igen tirsdag aften kl 21.45 – efter en lille køretur på godt 1000 km .

Hilsen fra Irene H-PHvalpelisten.dk

Hvalpelisten.dk ejes og drives af Dansk Terrier Klub.

Her får du et hurtigt overblik over aktuelle hvalpekuld samt mulighed for kontakt til nogle af Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere.